Bloemkool in de aanbieding kon ik niet weerstaan. Voor een
alleenstaande betekent dat de rest van de week bloemkool eten, in verschillende
recepten. Nee, je hebt gelijk, ik kan ook nog wat blancheren en invriezen. Maar
mijn vriezer is al behoorlijk vol.
Gisteren gewoon gekookte bloemkool met wat geraspte kaas even in de
oven, waar de aardappels al lagen te bakken. Vandaag wordt een aloud recept van
stal gehaald voor een ovenschotel bloemkool-stroganoff. Daarna wordt het hoog
tijd voor een andere groente.
Ik heb dit weekend het stof van mijn vacuümverpakker geblazen. Die wil
ik weer meer gaan gebruiken, vooral voor de kleine porties vlees die ik
invries. Die platte vacuümpakjes zijn makkelijk stapelbaar. Zo hoop ik wat meer ruimte te creëren. Niet
om die ruimte weer vol te proppen, maar met iets meer ruimte heb ik meer zicht
op wat er in de vriezer zit.
Dan nu nog een foto van het resultaat van mijn proef ‘speculaasjes
bakken’. Niet geheel geslaagd, maar het was ook de eerste keer dat ik speculaasplanken
gebruikte en dat ging niet zo makkelijk als ik had gehoopt. Gewoon een recept
uit een Wannée-kookboek uit de jaren 50.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten