donderdag 26 juli 2012

Kookkunsten


Ik sla mijzelf nu figuurlijk om de oren. Weer bijna een maand niet geblogd. Er gebeurt veel tussen de oren, maar het opschrijven, daar vind ik nog geen regelmaat in. Ondertussen voer ik gesprekken met een neutraal iemand, een hulpverlener, zoiets. Verdriet dat kan ik wel aan. Dat gaat wel over. Maar de boosheid die ik voel over de leugens, het bedrog, het vreemdgaan, de manipulatie, de schijnheiligheid, de onverschilligheid... Het leek wel of dat alles me tegenhield om verder te gaan, om Ex los te laten.

Door een toevallige ontmoeting heb ik nu een angstbeeld voor ogen, dat ik over een jaar nog steeds zo boos ben, en verbitterd. Dus ga ik aan de slag met de boosheid. Daarom voer ik gesprekken over de boosheid. Uiteindelijk gaan die gesprekken meer over mij, wat ik wil, wat ik heb nagelaten, wat ik heb gemist, wat ik nu ga doen. Ondertussen voer ik nog steeds in gedachten boze gesprekken met Ex, over Ex en het gaat steeds over dezelfde situaties. Maar door aan mezelf te sleutelen, hoop ik anders met de boosheid om te kunnen gaan. En wie weet komt er een dag dat ik niet meer boos ben. Hoewel ik me dat nu nog niet kan voorstellen. :-)

Vandaag is de titel “Kookkunsten” en misschien heb je de foto hieronder al gezien. Het is wennen om voor 1 persoon te koken, het is vaak nog te veel, gelukkig worden de hoeveelheden kleiner. De laatste tijd heb ik vrij weinig vlees gegeten. Broodbeleg probeer ik in kleine porties te kopen, maar toch eet ik dagen achtereen dezelfde vleeswaren op brood, wat erg gaat vervelen. En sommige soorten zijn me een beetje gaan tegenstaan. Verder merk ik dat als ik groentes heb gesneden voor bijvoorbeeld een pastasaus, er al zo veel is, dat vlees overbodig is. De afgelopen weken heb ik hier en daar een foto gemaakt van mijn kookkunsten en dat wil ik vaker doen.
Vandaag wilde ik eigenlijk in de tajine koken, maar het werd de nieuwe braadpan. Wel ben ik uitgegaan van het recept dat bij de tajine zat toen ik hem kocht, maar uiteindelijk werd de inhoud van de pan bepaald door de inhoud van de groentebak. Ik heb een kippenpootje gebraden, mijn halve courgette, een paar tomaten en wat meiraapjes in blokjes gesneden, een half uurtje laten sudderen met harissa en ras el hanout bij het kippenpootje. Ondertussen couscous gemaakt en het resultaat was smakelijker in de mond dan de foto doet vermoeden. Deze manier van koken past wel bij mij. Uitgaan van geslaagde recepten en uitproberen of het met andere ingrediƫnten ook iets wordt. Het kippenpootje was vandaag echt bedoeld als verwennerij, zonder vlees was het allemaal even lekker geweest.
Ik zal vaker een foto van mijn maaltijden plaatsen, dan heb ik een stok achter de deur om dit blog wat regelmatiger aan te vullen. Ondertussen houd ik me aanbevolen voor tips over koken voor 1 persoon, hoe voorkom ik dat ik te veel blijf koken?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten