donderdag 19 september 2013

Grenzen


De plannen voor deze twee vrije weken waren: lezen (te weinig gelukt), op stap gaan (redelijk gelukt) en computer oppeppen (niet gelukt). 
Dat laatste is een kwestie van koudwatervrees. Als de laptop nu crasht, staan alle belangrijke bestanden geback-upt op een externe harde schijf. Dan moet alles wel opnieuw worden geïnstalleerd en is elk teruggevonden en teruggezet bestand een bron van tijdelijke vreugde. Maar als nu bij het oppeppen iets misgaat, is elk verloren bestand een kleine ramp. Hoewel dat natuurlijk relatief is, misschien wat lastig, maar niet fataal (hoop ik).
De lafaard in mij (of de voorzichtige, net wat je wilt) neigt nu naar het aanschaffen van een nieuwe laptop. Ook dan moet ik een computer opnieuw inrichten, maar heb ik wel mijn vertrouwde toetsenbord met inhoud achter de hand.
Het uitstellen van deze technische oppepper, de directe reden om twee weken vrij te nemen, heeft wel geleid tot het aanpakken van een andere uitgestelde klus: technische hulp zoeken. Zodat ik bij problemen niet dagen kwijt ben met informatie zoeken op internet, mailen met slimme neef, nadenken en twijfelen. Hoe graag ik ook mijn zaakjes zelf op wil knappen, dit is toch echt een geval waarbij een helpende hand zeer welkom is. Zelfs mijn (drang naar) zelfstandigheid kent eindelijk grenzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten